Talouskirja Nyt -tilaisuus: Olavi Ala-Nissilän Musta aukko

Suomen Pankki järjestää yleisölle avoimen Talouskirja Nyt -keskustelutilaisuuden rahamuseossa tiistaina 28.5.2013 klo 17.30–18.30. Aiheena on Olavi Ala-Nissilän ”Musta Aukko – Teesejä Brysselin ja Wall Streetin seinille”. Ala-Nissilän kanssa keskustelee johtokunnan neuvonantaja Antti Suvanto Suomen Pankista.

Olavi Ala-Nissilän Musta aukko – Teesejä Brysselin ja Wall Streetin seinille (KHT-Media Oy) jatkaa talouskriisin syitä ja seurauksia pohtivien kirjojen sarjaa. Teoksessa puntaroidaan huonon hallinnon yhteyttä euroalueen ongelmiin, kuten korruptioon, harmaaseen talouteen, veronkiertoon ja päätöksenteon tehottomuuteen. Kirjassa näkemyksiään esittävät Esko Aho, Markku Hirvonen, Hannu Laurila, Erkki Liikanen, Tuomas Pöysti, Olli Rehn, Jukka Vesala ja Jukka Wuolijoki sekä useat ulkomaiset asiantuntijat, muun muassa Euroopan tilintarkastustuomioistuimen presidentti Vitor Caldeira.

Olavi Ala-Nissilä on KHT-tilintarkastaja, joka on toiminut Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenenä ja pankkivaltuuston puheenjohtajana sekä kansanedustajana vuosina 1991–2006.
Suomen Pankin Talouskirja Nyt -sarja avaa talouden käsitteitä kirjallisuuden kautta. Tilaisuuksissa keskustellaan tuoreesta kotimaisesta talousaiheisesta kirjasta. Kussakin tilaisuudessa kirjan kirjoittaja tai toimittaja keskustelee Suomen Pankin edustajan kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Rahamuseo sijaitsee aivan tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Snellmaninkatu 2. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakolta. Lisätietoja antavat rahamuseon intendentti Jaakko Koskentola, puh. 010 831 2981 ja tiedottaja Richard Brander, puh. 010 831 2206.

www.rahamuseo.fi
www.suomenpankki.fi

Talouskirja Nyt 28.5.2013