Taloustieteellinen Yhdistys järjestää Nobel-seminaarin maanantaina 28.11.2022 klo 16.00–17.00 Ben S. Bernanken, Douglas W. Diamondin ja Philip H. Dybvigin palkitun työn taustoista (lisätietoa: https://www.nobelprize.org/prizes/lists/all-prizes-in-economic-sciences/). Seminaari järjestetään hybridimuodossa sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun salissa T004 (Ekonominaukio 1, 02150 Espoo) että Zoomissa. Bernankelle, Diamondille ja Dybvigille myönnetty Ruotsin keskuspankin Nobel-palkinto on yksi korkeimmista tunnustuksista, joka jaetaan kunakin vuonna “huomattavasta panostuksesta taloustieteeseen”.

Seminaarissa alustavat työelämäprofessori Vesa Vihriälä (Helsingin yliopisto) ja professori Matti Suominen (Aalto-yliopisto). Työelämäprofessori Vihriälän esityksen otsikko on ”Bernanke, rahoituksen välitys ja talouskriisit” ja professori Suomisen esityksen ”Diamond ja Dybvig – Nobel-palkinto tutkimuksesta pankkitoiminnasta ja pankkikriiseistä”. Tilaisuuden avaa Taloustieteellisen Yhdistyksen johtokunnan jäsen, professori Niku Määttänen (Helsingin yliopisto). Esitysten jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuuden aluksi jaetaan myös vuoden 2022 Eino H. Laurila -kansantulomitali. Eino H. Laurila -kansantulomitali on tunnustus merkittävästä työstä kansantaloudellisen tutkimuksen ja etenkin kansantalouden kuvausjärjestelmien kehittämisen, soveltamisen ja tunnettuuden hyväksi. Mitalilla halutaan myös edistää kansantaloudellisen tutkimuksen ja käytännön tilastotyön vuorovaikutusta.

Pääset osallistumaan seminaariin kopioimalla oheisen linkin selaimeen: https://aalto.zoom.us/j/64649719669?pwd=YytyVUF5cit1VEhCajc0eDFuSSs2QT09 tai mikäli käytät Zoom-työpöytäsovellusta ID:llä 646 4971 9669 ja salasanalla: 399032.

Seminaarin jälkeen osallistujille järjestetään kahvitarjoilu klo 17.00 alkaen salin ulkopuolella Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun pohjakerroksessa. Ilmoittauduthan allaolevalla lomakkeella to 24.11.2022 mennessä, mikäli osallistut seminaariin ja kahvitilaisuuteen paikan päällä.

ILMOITTAUTUMINEN SEMINAARIIN

    Nimi

    Sähköposti

    Nobel-seminaari 28.11.2022